IZDVAJAMO:

Izabrali ste:

Zabava / Predstavljamo: Ljuba Ninković - njegov svet...

Pin it
Share this page
 
Photo: Promo Purposes Only

Redakcija

Predstavljamo: Ljuba Ninković - njegov svet

Datum: 2020-04-25 | Izvor: Multimedia Music |

Predstavljamo vam CD i digitalna izdanja Ljube Ninkovića


Ljuba Ninkovic je rođen u Smederevu gde je završio osnovnu, srednju i muzičku školu.
1967. god. se, posle nekoliko pokušaja sa bendovima amaterskog nivoa, pridružuje grupi The “Spooks” iz Smedereva sa kojom profesionalno nastupa po gradovima Srbije na “beat igrankama” koje su tada bile jedini mogući način za predstavljanje mladih muzičara i novih ideja.

1969. god. učestvuje i pobeđuje na "Gong klubu", takmičenju mladih pevača i to sa svojom kompozicijom "Kao vreme ispred nas". Ovu pesmu je Kornelije Kovač sa Korni grupom stavio na B stranu svog najkomercijalnijeg singla “Trla baba lan”, pod naslovom "Slika", što Ljubi omogućava priliku da svoju karijeru nastavi komponujući muziku za humorističke i dramske emisije Radio Beograda.
Na tom poslu se udružuje sa Asimom Sarvanom i Vojislavom i Miomirom Đukićem sa kojima odlučuje da osnuje grupu “S vremena na vreme”. Ovaj bend je u periodu od 1972-1979. god. ostvario 10 singl i 3 LP ploče i ostao upamćen kao najbolji akustičarski bend u tadašnjoj Jugoslaviji, sa originalnim zvukom i aranžmanima, uz korišćenje, za tadašnje vreme, neuobičajenih narodnih instrumenata.
1980. god. sa Vladom Jankovićem osniva grupu “Tunel” orijentisanu na bazični rock & roll i rock-a-billy. Slede mnogobrojne duge turneje po zemlji i gostovanje u Sovjetskom savezu. U periodu 1988-1992. god. bavi se uglavnom pisanjem i izvođenjem muzike za decu u tada veoma popularnoj TV emisiji “S one strane duge" a istoimena pesma iz te emisije, postaje najpopularnija pesma u 1992. god. glasovima kolega muzičara i za to joj se dodeljuje nagrada. Tokom 1992. god. snima album "Zvuk tišine" sa pevačicom Marijom Mihajlović, na kome daje osobeno viđenje kultnih pesama iz 60-tih i 70-tih godina. Od početka 90-tih se intenzivno bavi pisanjem muzike za pozorišne predstave u skoro svim beogradskim pozorištima, a 1995. god. dobija prestižnu Sterijinu nagradu za muziku u predstavi "Lukrecija iliti Ždero u režiji Jagoša Markovića.
U sledećih nekoliko godina još nekoliko nagrada za predstave “Knjiga o džungli”, Čarobnjak iz Oza”, “Šargor”

1993. god sa starim drugarima obnavlja grupu "S vremena na vreme" uz trijumfalni koncert u prepunom Centru Sava u novembru iste godine i to u vreme metastaze hiperinflacije do tada nezabeležene u svetu. Do 1998. god. grupa ostvaruje mnogo velikih i malih koncerata i dva albuma, od toga jedan "unplugged”.
Od 1999. sarađuje sa Biljanom Krstić, na etno projektu Bistrik, kao aranžer tradicionalnih pesama sa prostora Balkana. Ovaj projekat nailazi na izuzetan prijem u zemlji, a Bistrik od 2001.god. ostvaruje niz gostovanja na koncertnim i festivalskim scenama, Brazila, Italije, Grčke, Rusije, Austrije, Švajcarske i Francuske.
U isto vreme, komponovao je muziku za dokumentarnu seriju RTS-a "Mala ravnogorska čitanka” i igranu seriju TV Pink "Mješoviti brak”. Opremio je džinglovima Program 202 Radio Beograda i komponovao muzičku podlogu za brojne Radio i TV reklame. Takođe je napisao ambijentalnu muziku za nekoliko ekoloških filmova.

2004. se pridružuje projektu “Obnovimo sebe – podignimo Stupove”, misionarsko-priložničkoj akciji za obnovu manastira Đurđevi Stupovi u Rasu i to kao član a potom i vođa muzičkog sastava “Stupovi”, sa kojim je snimio album sa duhovnom i tradicionalnom muzikom u osavremenjenim aranžmanima. Istim povodom, učestvovao je u snimanju Vaskršnjih i Božićnih spotova i promovisao ih na većini beogradskih televizija, ali i po televizijama i radio-stanicama u unutrašnjosti. Učestvovao je kao kompozitor i producirao album “Deca deci za Božić”, u izdanju društva prijatelja manastira Đurđevi Stupovi i PGP RTS-a. Autor je muzike za TV seriju “Znam i ja ponešto”, koja se emitovala na kanalima Happy TV.

U saradnji sa Multimedia Music, Ninković redovno izdaje Digitalne albume. Predstavljamo izdanja "Tamni tonovi" i "Retromet" - iako će ovaj poslednji biti objavljen i u CD formatu ove godine.

Leta 2007. godine postaje muzički producent „Himne čistih reka” jedinstvene ekološke himne reka Srbije za koju je napisao muziku i aranžman. Spot za „Himnu čistih reka” finansiralo je Norveško ministarstvo inostranih poslova preko svog Regionalnog centra za zaštitu životne sredine (REC). Himna je oktobra 2007. postala muzički lajt-motiv Šeste ministarske konferencije u Beogradu i naišla je na odličan prijem kod evropske političke elite koja je prisustvovala konferenciji. Ova pesma postala je nezvanična himna reka Srbije.

I dalje vodi sastav "Stupovi", a jedan je od osnivača grupe "Zanovet" koja se bavi tradicionalnom muzikom u modernijim aranžmanima u pratnji tradicionalnih i savremenih instrumenata.

Album "Retromet" - će biti objavljen i na CD formatu ove godine, odmah po prestanku vanrednog stanja i epidemije koronavirusa.

Kao vođa etno sastava „Zlatopis“, Ljuba Ninković, objavio je 2014. godine istoimeni debi album sa 12 pesama. Osim prearanžiranih tradicionala, na albumu su i četiri Ninkovićeve autorske kompozicije, koje bi se mogle podvesti pod žanr „vorld mjuzik“...
Ovaj legendarni član grupe "S vremena na vreme" pod svojim imenom, ovaj put, kao Ljuba Ninković, nam, nakon skoro deset godina snimanja predstavlja svoj novi album, ovaj put u drugom ruhu, onako je to oduvek želeo da pesma izgleda. U pitanju je album "Hodač", u izdanju Multimedia Music.

Izdanje sadrži deset pesama, od kojih dve dobro znamo, numeru "Moj svet" iz repertoara grupe S vremena na vreme, naravno u potpuno drugačijem aranžmanu, i drugu "Vreme" sa albuma Električna iluzija, grupe Tunel, snimljenu na onaj način kako je to Ljuba oduvek želeo.

Na albumu su i numere Divan je svet, Dođi, Leto ljubavi i mira, Na početku i na kraju, On zna umesto umesto nas, Smederevo spava, Uskom prugom do mora kao i Himna čistih reka, svojevrsni omaž autorovoj neskrivenoj ljubavi prema prirodi, ekološki angažovana pesma, takoreći.

Poslušajte album na DEEZER platformi:

Albumi u prodaji na Multimedia music su:

"Hodač" - Ljuba Ninković
hodac

Youtube playlista - Ljuba Ninković
Youtube spotovi Ljuba Ninkovic

Takođe proverite Facebook stranice Multimedia Music, Youtube kanal i Online Store.

Prijavite se na naše Facebook stranice. Prijavite se i na naš Youtube kanal, nađite i pogledajte svoje omiljene video spotove, pratite novitete i podkaste naših autora.
Multimedia Music Record Store Official Facebook Page Multimedia Music Official Youtube channel


TAGOVI:

promo

|FM Portal

Ostali tekstovi iz kategorije - Zabava

OSTALE VESTLI SA FM PORTALA


Aktuelno

Teme

Photo: Multimedia Music
2020-11-01 | Redakcija

GODUM povelja za Multimedia Music i Rodoljuba Stojanovica! ...

#GODUM povelja za Multimedia Music i Rodoljuba Stojanovica!

Rodoljub Stojanović primio je nagradu za izuzetan doprinos razvoju blues, Jazz, Rock muzike.

Treća godišnja dodela nagrada GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, održana je 28. oktobra u Beogradu.

Dobitnici povelja za izuzetan doprinos...Photo: Headliner
2020-11-06 | Redakcija

Srbija nisu splavovi na Savi, to je lažna slika....

Rodoljub Rođa Stojanović je jedan od najkompetentnijih sagovornika na temu muzičke industrije u Srbiji - ne samo zbog toga što njegove Multimedia Music i Ricom publishing dobijaju domaća i međunarodna priznanja (vidi info-bxo), već ponajviše zato što je on čovek koji domaću scenu poznaje “u dušu”, baveći se intenzivno različitim...


Događaji

Koncerti

Photo: Multimedia Music
2020-11-08 | Redakcija

Održana promocija novog albuma grupe ISKON "Prsten mladoženjski" u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u...

Srpski kulturni centar "Sveti Sava" u Subotici, ugostio je maksimalan dozvoljen broj posetilaca na jednom posebnom događaju. Nesrećni zbog restrikcija u okupljanju zbog epidemije koronavirusa, ipak presrećni što se, makar i u kamernoj atmosferi održava ova divna promocija. A radi se o promociji albuma “Prsten mladoženjski” grupe "Iskon" u izdanju...


Photo: Promo Purposes Only
2020-07-14 | Redakcija

Sa širenjem, aplikacija za striming dostupna je u 92 zemlje širom sveta....

Spotify od danas u Srbiji!

Usluga Spotify za slušanje domaće i strane muzike dostupna je besplatno, a uz pretplatu na Spotify Premium dobija se verzija bez oglasa. Kako se navodi u saopštenju, „korisnici mogu da se pretplate na Spotify Premium po ceni od 4,99 evra mesečno, dok je...Zabava

Kolumne / Prenosimo

Photo: Texas Flood
2020-11-08 | Redakcija

Multimedia music predstavlja novi album u prodaji - ČUDNE REČI, Bode Ninkovića....

Boda Ninković i Jovica Tišma napravili su novi sjajan album muzike za decu pod nazivom Čudne reči. Na tekstove J. Tišme, Boda Ninković ispeva divne melodije koje deca lako pamte i pevaju. Izdavač je naravno Multimedia Music.

Album je u prodaji u svim boljeopremljenim music store-ovima, audio preview je...Photo: Promo Purposes ONly
2020-07-13 | Redakcija

Usvojena žalba RTS-a - "Mascom" nema pravo da potražuje naknade za muziku Ramba Amadeusa. Ovim...

Presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu usvojena je žalba Radio-televizije Srbije i pravosnažno je utvrđeno da privatno preduzeće "Mascom" nije imalo pravni osnov da potražuje fonogramske naknade za kompozicije Antonija Pušića, poznatog kao Rambo Amadeus, koje je objavio PGP RTS.

Kompozicije je, na antologijskim albumima "O tugo jesenja", "Hoćemo...Filmske novosti

Recenzije filmova

Photo: Promo Purposes Only
2020-04-07 | Redakcija

Dokumentarni film o sastavu Texas Flood u produkciji Multimedia Music...

Predstavljamo dokumentarni film, TEXAS FLOOD - Tražim ljude kao ja, u produkciji Multimedia music, u kome brojni akteri, sam Zlatanović, članovi benda, muzičari, kritika, doajeni domaće scene i poštovaoci muzike iznose svoja zapažanja o ovom sjajnom autoru, interpretatoru, frontmenu, i gitaristi, njegovom bendu i albumu.

Tokom prethodnih godina, Nenad...Photo: Promo Purposes Only
2020-05-05 | Redakcija

06. maja 2020. godine u 18:00 premijera na youtube kanalu Multimedia Music-a...

Danas 06. maja 2020. na dan kada se najavljuje ukidanje pravog vanrednog stanja u zemlji, zakazujemo premijerno objavljivanje novog video spota za pesmu "Vanredno stanje", sjajnog beogradskog punk-rok sastava NBG. Numera Vanredno stanje se, naravno, nalazi na novom albumu "Nama ostaje samo Punk", koji je grupa objavila ove godine za...


NOVOSTI

Previous
Multimedia Music i Headliner poklanjaju LP!
Datum: 2020-06-08

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Headliner.rs i Multimedia Music osmislili su poklon akciju za fanove Headliner portala. Tokom...

RADNJA U SREMSKOJ 2 PONOVO RADI!
Datum: 2020-04-23

MULTIMEDIA MUSIC RECORD STORE U SREMSKOJ ULICI (BROJ 2) PONOVO RADI !

Usled ublažavanja restriktivnih mera i prekida vanrednog stanja...

Mart 2020: Noviteti u Multimedia Music Record Store!
Datum: 2020-03-18

Muzika je sigurno ispravan put ka prevazilaženju ovih turobnih vremena. Posebno naša, domaća muzika. Multimedia Music vam zato predstavlja najnovija...

Nama ostaje samo PUNK! - Novi album legendarnih NBG, u prodaji!
Datum: 2020-02-05

Legendarni beogradski punk-rock sastav NBG je objavio novi album

U pitanju je sjajno CD izdanje pod nazivom "Nama ostaje...

20 dugih toplih leta Paje Vučkovića
Datum: 2020-01-28

Vladan Vučković Paja obeležava 20 godina autorskog rada objavljivanjem retrospektivnog CD-a „20 dugih toplih leta“ i realizacijom novog autroskog albuma...

Kragujevac: Promocija albuma SEĆANJA, grupe Peter Vein, 25. decembra 2019.
Datum: 2019-12-18

MULTIMEDIA MUSIC i grupa PETER VEIN VAS POZIVAJU NA PREMIJERNU PROMOCIJU U KRAGUJEVCU - SEĆANJA grupe PETER VEIN!

Izdavačka...

Potpisivanje albuma TEXAS FLOOD - 12.12.2019 u Multimedia CD SHOP
Datum: 2019-12-10

MULTIMEDIA MUSIC VAS POZIVA:

Dvanaestog decembra, 2019, u 18 časova u Sremskoj 2, u prostorijama Multimedia music CD SHOP-a...

Novi spot BALKUBANO : Djelem Djelem
Datum: 2019-10-19

Premijera novog spota sastava "Balkubano" u 16:00, danas u subotu 19. oktobra 2019. godine.

Multimedia Music i Balkubano predstavljaju...

Koncerti za Koju: Elektropionir i SubBeerni Centar
Datum: 2019-10-18

Koncerti podrške za što brži oporavak frontmena Discipline kičme organizuju se 18. i 26. oktobra u klubovima Elektropionir i u...

The Beatles : 50 godina od albuma - ABBEY ROAD
Datum: 2019-08-08

Stotine obožavalaca popularnog benda Bitlsi obeležilo je danas u Londonu 50 godina od izlaska albuma "Abbey Road", tako što su...

ONLINE SHOP PONOVO RADI! Izvinjavamo se na zastoju
Datum: 2019-07-08

Dragi drugari, hvala na strpljenju! Usled tehničkih problema nismo bili u mogućnosti da prodajemo diskove putem našeg Online Shopa neko...

Četvrti Dok-n-Ritam na novim adresama od 13.og do 16.juna
Datum: 2019-06-01

Moto ovogodišnjeg, četvrtog izdanja festivala glasi Mi smo na putu, mi pravimo put. Stihovi Milana Mladenovića precizno opisuju program i...

Zmajevi - SAMO BLEJA, novi spot!
Datum: 2019-05-21

Zemlja Gruva predstavlja novi spot, hit numeru vezanu za seriju "Moja generacija Z", pod nazivom ZMAJEVI - SAMO BLEJA. Genijalna...

Pijanisti Jazz Pop Klasici u holu Arsena Dedica - dokumentarac na N1
Datum: 2019-05-05

Multimedia Music predstavlja dokumentarni film "Pijanisti Pop Jazz klasici, u Klavir Holu Arsena Dedića", inspirisan istoimenim LP albumom.

Na...

Opoziv - Korak, dva - pogledajte spot!
Datum: 2019-04-10

Multimedia Music predstavlja spot sastava Opoziv, za pesmu Korak, dva sa istoimenog singla.

Opoziv je plod dugogodišnjeg prijateljstva i...

Kanadsko-evropska Turneja Divanhane
Datum: 2019-03-15

Sarajevska Grupa Divanhana najavljuje seriju koncerata u Kanadi i Zapadnoj evropi za mesec april! Kako sami kažu:

"Draga raja...

Mini Turneja Nikole Vranjkovića
Datum: 2019-02-06

Nikola Vranjković, sjajni autor, gitarista i muzičar, nakon sjajnog beogradskog koncerta, održaće pravu zimsku mini turneju, koja počinje u Vinyl...

Srećna Nova Godina!
Datum: 2019-01-01

FM Portal i Multimedia Music vam žele srećnu Novu, 2019. godinu uz želje da je provedete uz mnogo dobre muzike...

VERONAUTIKA, Nikola Vranjković, 13. decembra u Kombank Dvorani
Datum: 2018-10-25

U četvrtak 13. decembra 2018. godine od 20:30 časova u KOMBANK dvorani održava se tradicionalni prednovogodišnji koncert Nikole Vranjkovića.

...

Priznanje za Zdravka Čolića!
Datum: 2018-10-07

MEGASTAR Zdravko Čolić u diskografskoj kući "Croatia records" u Zagrebu dobio je priznanje za doprinos diskografiji. Plaketu na kojoj piše...

Next

Novembar 2020

Ned Pon Uto Sre Čet Pet Sub
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

KALENDAR DEŠAVANJA U REGIONU

VESTI

2020-06-08Izvor: Multimedia Music

Multimedia Music i Headliner poklanjaju LP!

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Headliner.rs i Multimedia Music osmislili su poklon akciju ...
2020-04-23Izvor: Multimedia Music

RADNJA U SREMSKOJ 2 PONOVO RADI!

MULTIMEDIA MUSIC RECORD STORE U SREMSKOJ ULICI (BROJ 2) PONOVO RADI !

Usled ublažavanja restriktivnih ...

2020-03-18
Muzika je sigurno ispravan put ka prevazilaženju ovih turobnih vremena. Posebno naša, domaća muzika. Multimedia ...
2020-02-05
Legendarni beogradski punk-rock sastav NBG je objavio novi album

U pitanju je sjajno CD ...

2020-01-28
Vladan Vučković Paja obeležava 20 godina autorskog rada objavljivanjem retrospektivnog CD-a „20 dugih toplih leta“ ...
2019-12-18
MULTIMEDIA MUSIC i grupa PETER VEIN VAS POZIVAJU NA PREMIJERNU PROMOCIJU U KRAGUJEVCU - SEĆANJA ...

YOUTUBE KANAL

IN MEMORIAM


2020-10-07

Preminuo Edi Van Hejlen u 65. godini


Van Hejlen je preminuo u utorak, 6. oktobra nakon duge borbe sa rakom grla. Imao je 65 godina.

SOCNET